Лісапед мій, лісапєт

Запись опубликована

Лісапед мій, лісапєт. Бабусі в автобусі, які підірвали інтернет.

Лісапед мій, лісапєт

.

Скажу чесно, мені цей ролик не сподобався. Сумно стало, дивлячись на цих стареньких у хусточках, які прославляють те, що можуть собі дозволити купити — велосипед, тобто лісапєт. Пропаганда убогості з часів СРСР мені була не до душі.

лісапед мій, лісапєт

Подорожуючи Європою, скрізь наражаєшся на групи пенсіонерів, з різних куточків світу, які так як і я-подорожують. Вони виглядають щасливими: усміхнені, вдягнені у сучасний одяг. У Відні бачила як пенсіонери катались на роликах. З листів подруги знаю, що в Німеччині літні люди відвідують чисельні гуртки за інтересами від танців до шахів. В інтернеті спілкуюсь з бабусями, які виїхали за кордон, а зараз так, як і я, люблять монтувати відео з фотографій, при цьому різні спецефекти, виготовлені цими дамами, у їхніх фільмах є неймовірно гарними.

А наші старенькі зовні виглядають так, як виглядали й 20 років тому, у хустках, рахують дрібні копійки у аптеці, бо не вистачає на ліки, проклинаючи Януковича (знайома фармацевт розповідала). Вони мають рацію. Не може керманич сучасної держави справляти, вибачте, нужду на золотому унітазі, коли у деяких людей не вистачлає грошей на самий дешевий туалетній папір. Нехай би Янукович з Азаровим теж жили на пенсію у 900 грн. (близко 112 у.е.). Саме таку пенсію одержує моя мама, яка все життя працювала юристом. Не знаю, яка за обсягом пенсія у інших українців, але здогадуюсь, що не більше. Можливо тоді Янукович з Азаровим знайшли би спосіб покращити життя усім стареньким українцям, а не лише собі та членам своєї сім’ї. Не любить нас наша держава. Багато хто від’їжджає, шукаючи кращої долі, наслідуючи принцип «Батьківщина там, де добре». А деякі змирилися й співають «Лісапед мій, лісапєт» у автобусі.

Чому ж тоді цей ролик потрапив у мій запис на «веселу хату»? Це просто-багато лайків на ютюбі, а я ж демократ.

Дехто порівнює цих бабусь і «Лісапед мій, лісапєт» з групою «Бурановские бабушки». Ні, я б так не сказала. Там етнос, гарна пісня про родинне свято. А тут… Не хочу використовувати епітети, які крутяться в голові, бо вони можуть образити цих, співаючих про лісапед, літніх жінок.  В нас є Андрій Данилко з образом Вєрки Сердючки, такої собі провінційної наглуватої баби, яка розмовляє і співає на суржику і як на мене, досить. А авторка пісні  «Лісапед мій, лісапєт» навіть зовні схожа на Вєрку Сердючку, це Наталя Фаліон. Ось оригінал пісні «Лісапет» у виконні Наталі Фаліон і групи «Бабине літо»

Лісапет

Почала Наталя Фаліон з лісапєда, продовжила про «Запорожець» і стосунки з кумом.

Запорожець. Наталя Фаліон та гурт «Забава»

 

Хоча, інколи, лісапед мій лісапєт (лисапед мой лисапед), може на трасі обігнати й дорогу автівку. 

 

лисапед лісапєт

 

Я висловила свою думку, а Ви, шановні гості «Веселої хати»,  дивіться і слухайте те, що Вам до вподоби.

Щиро, Зозулечка

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


+ три = 8

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Лісапед мій, лісапєт: 3 комментария
  1. Аноним

    Прикольная песенка каторая веселит народ, ету песню слушаєт и знаєт на изусть каждий человек. Клас!!!!!!!!!!

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. ☼☼☼Zozule4ka☼☼☼

    @пень Леканов: Кто не понимает украинского-извините за неудобства, программу еще нужно скачать, чтоб меня понять…http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dolf_ru_1018.gif Пишу на украинском, поскольку я занимаюсь украинским разделом. В принципе, если писать на русском, то у нас тут, на веселой хате, есть встроенный переводчик от Гугла, он должен выполнять миссию перевода, но он иной раз как напереведетhttp://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fool.gif В ручном режиме не всегда удаётся редактировать гугловский перевод. Редактируешь одно, а в статье совсем другое показывается. http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ai.gif Поэтому уж лучше сразу нацеливаться на необходимый в статье язык.

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  3. пень Леканов

    кто не понимает по украински или др. языке — скачайте переводчик Dicter, очень удобно, не нарадуюсь. Пост Зозули — супер!http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0