Вітання до Католицького Різдва

Запись опубликована
Вітання до Католицького Різдва

Вітання до Католицького Різдва

Не за горами Новий рік, а після нього українці православних та греко-католицьких конфесій відзначатимуть Різдво Христове.

А сьогодні ввечері римо-католики та протестанти усього світу відзначають Різдвяний вечір. Така різниця у часі проведення Різдвяних свят полягає в тому, що християни: римо-католики, протестанти живуть за новим календарним стилем, а православні- за старим. Українські греко-католики хоча й підпорядковані папі Римському, але свята відзначають разом з православними християнами. Було б, мабуть, зручніше відзначати Різдво з усім світом, як на мене, тоді й Новорічна ніч була б уже після Посту. Тож я особисто сподіваюсь на реформи у Православній церкві.
У нас в Одесі, оскільки місто багатонаціональне, є два католицьких храма, де службу правлять польською мовою. Також нещодавно відновлена німецька Кірха. Ми, насправді, небагато знаємо про католицьке Різдво і як його відзначають.
Вже років п’ять обіцяю подрузі відвідати її в Німеччині на Різдво, гадала що цього року, можливо, нарешті буде довгоочікуваний безвізовий режим з Європою, тож поїду і знові-зась:) З розповідей моіх друзів-італійців знаю, що католицьке Різдво-родинне свято, дуже урочисте, затишне, з безліччю святкових страв, подарунків для рідних.
Декілька років тому мені довелось бути у справах на католицьке Різдво у Польщі, тож мушу сказати що дуже гарна Польща Різдвяна. Прийшлась до смаку різдвяна випічка, з вишуканістю та смаком оздоблені вітрини магазинів та міські ялиночки. Гадаю, що загалом святкування
католицького Різдва небагато чим відрізняється від нашого Православного Різдва. Отож, хочу привітати всіх католиків, протестантів, усіх християн, які відзначають сьогодні Різвяний вечір зі святом і щиро побажати усім Веселих Свят!

 Вітання до Католицького Різдва

Вітання до Католицького Різдва

Що за радість, що за слава в світі появилась
Вифлиємі мати божа сина породила
Лежить дитя нині в яслах ніжки простягає
Лежить нині на морозі слів не промовляє.
А ми усі нині, усі веселімся,
Ідім, спішім в вифлиєм богу помолімся.
Хай за ці він дари нас запам’ятає
Нині в вифлиємі — христос ся рождає!!!

 Вітання до Католицького Різдва

Привітання на Різдво (католицьке)

Зірочка з неба світло кидає
Христос Дитятко днесь ся рождає!
Світи весело Христу й Марії
Кріпи у серці віру й надію!
Хай та зірничка в Різдвяні свята
Принесе радість до Вашої хати
Щастя, здоров»я, пошану від світу,
Багатства у домі і многая літа!
Христос ся рождає!

Привітання на Різдво (католицьке)

Маленький Ісусик на світ ся раждає,
Своїми ручками Вас усіх благословляє
І Вашу хатину, і Вашу родину,
І всю Україну! ХРИСТОС СЯ РОЖДАЄ!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


× 9 = восемнадцать

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>