Весна. Картинки, кліпи та вірші про Весну

Запись опубликована

 Весна 

Замість епілогу до мого посту пісня та уривки з фільму «Весна на Заречной улице». Наше покоління виросло на цих фільмах, іншого ми не мали змоги дивитись, тож воно тоді подобалось і зараз дороге, як пам’ять.

Весна на Заречной улице. Пісня з кінофільму 

Доброго всім здоров’я!

Гарна пора весна. Оживає природа.  Парфуми весни, які містять у собі аромат свіжої зеленої травички, скропленого весняним дощиком пилу тротуарів, ніжні пахощі яскравожовтих нарцисів, синіх крокусів та різнокольорових тюльпанів, які продаються ледь не на кожній вулиці, не залишають байдужими жодну живу істоту. А як же радісно цвірінькають пташки! Від такої краси радіє душа, світ сприймається оптимістичніше. І зовсім не засмучують дрібниці. Наприклад  піст… Не можна вживати м’яса, не можна веселитись, не можна…  Хто сказав? Чиніть так, як того прагне душа, будьте вільними і радійте Весні! Але годі спогадів про те, яка красива Весна. Гарна Зима видалась цієї Весни! Такою фразою я повинна була почати свій пост. Прогнози невтішні. Ведуча, на призвіще  Морозова з мого радіоприймача, сталевим голосом лякає, що віхідними днями слід очікувати -15, сніги, хуртовина. Зозуля з радістю накувала би нам усім тут конвалії zozule4ka , але послухавши,  як Морозова озвучує прогнози «вчьоних» дядь та тітоньок про морози, маленька пташка вирішила промовчати, щоб не ославитись по світу базікою, на манер, скажімо, Сороки. Отож, Сніговик з картинки Валерія Удовиченка наразі може заспокоїтись. Ворони накаркали не йому Весну, а Зиму тим, хто мріє про тепло.

весна

 

На фоні таких погодних умов як не згадати, як «зарази вчьоні» каркали глобальне потепління. Он як Валерій Удовиченко бачить Африку чи може Австралію після того як… А може я не так тлумачу цю картинку?

 

Глобальное потепление Валерий Удовиченко

 

Але ще не вечір, тому не варто дорікати вченим. Коли змінюється клімат, це супроводжується катаклізмами й надзвичайними природніми явищами, так мені сказав один інженер-гідрогеолог. Отож відчитувати народ, що сидить у дослідницьких центрах, зарано.

Чи в силі ми щось змінити? Ні. Тому нам, простим-смертним, залишається «шаманити», лементуючи «Весна переможе!», чи то взиваючи до природи піснями та віршами. Якщо потрібні такі мантри, щоб нарешті Зима з котомочкою цього вітру й морозу, забралась геть, до дідька, бо надоїло мені надягати по три светри, купляти захисні креми для шкіри від непогоди (краще за ці гроші  купити собі новий венчестер до компа), то я готова цілими днями співати разом з Олегом Скрипкою «Весна, Весна-прийде!»

Воплі Відоплясова (ВВ)

«Весна»

 

Чи то вголос читати вірші про Весну… Як, наприклад, ось ці вірші про Весну.

Весна

Не прийшла весна, а увірвалась!
І теплом так щедро розлилась,
Що земля відразу заквітчалась
І зазеленіла якось враз!

Дні стоять і сонячні, й погожі,
В небі синява безмежна вабить зір.
І садочки на віночки схожі,
В розмаїтих квітах кожен двір.

Дні весняні у труді проходять.
А на серці — свято від краси.
Вже на грядках он посіви сходять
І блищать під сонцем від роси.

автор Н. Красоткіна

 

Весна

Тепло і світло розлилося,
Весна чарівна в світ летить.
Все на землі цвісти взялося,
Яка це неповторна мить!

Весна! Усе зазеленіло
Під вічним небом голубим.
І в людських душах завесніло,
Все стало чистим і ясним.

автор Н. Красоткіна

 

Весна

Я дивлюся у віконце, 
А мене лоскоче сонце: 
«Мамо, глянь, іде сніжок, 
Де мій теплий кожушок?»

«Так, мій любий, не буває, 
Сніг у травні не літає, 
То вишневий білий цвіт 
Облітає тихо з віт.

Бачиш, сонце землю гріє, 
Все довкола зеленіє. 
Чуєш, пташечки співають 
І веснянку викликають».

Ой який чудовий ранок! 
Вийду з мамою на ґанок, 
У струмочку біля хати 
Буду човники пускати.

автор О. Роговенко

 

Щоб заклики до приходу Весни були щирішими, душевнішими, нагадую насамперед собі, й усім, як гарно, коли наступає Весна, торішніми, 2012 року фото та відео кадрами з пригороду Одеси, а саме з садочку моїх батьків.

 

Усі охочі можуть приєднатися до цієї шаманської акції, назвемо її «прикликання Весни», гуртом переможемо Зиму і

Весна, таки, прийде!

Щиро Ваша, Zozule4ka zozule4ka

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


4 − = ноль

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Весна. Картинки, кліпи та вірші про Весну: 5 комментариев
  1. Zozule4ka

    @24312337199: Бо влада, яку ми собі обрали, дбає лише про наповнення своїх кишень, а не про розвиток України, як держави. Он дивіться Польща. Як приклад, там 1 кг м’яса коштує 22 грн, це при значно більших за обсягами зарплатнях… Їх економіка встала на ноги, фабрики-заводи пройшли модернізацію. А в нас…. Ми самі винні. Нас, як телят, ділять территоріально перед виборами, щоб ми не об’єднались в ідеї економічного розвитку та покращення життя. І ми, як телята, слушно так голосуємо. А потім одна частина України дякує іншій за Президента.http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. 24312337199

    ПШЕНИЦЯ – ПОЛІВ ЦАРИЦЯ
    Україна має всі необхідні умови для вирощування високих врожаїв пшениці. Перш за все, це наші чорноземи.
    В цілому, сприятливі погодно-кліматичні умови дозволяють вирощувати озиму пшеницю, яка більш врожайна ніж ярова. Вітчизняна селекція пшениці знаходиться на одному з найвищих рівнів в світі. Ми маємо потужню промисловість для випуску азотних добрив. Чому ж тоді Україна використовує свої потенціальні можливості по вирощуванню пшениці лише на 30-40% ?

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Кий

    @тетя Мотя: Нормальный Президент в нормальной стране потребовал бы от всех служб в сложившейся ситуации помогать людям, попавшим в снежный плен, а не держать чистым и свободным от траффика маршрут Борисполь-Межигорье — вся техника работала на этих 60 километрах.
    Только в 2.30 ночи, когда царь http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/king2.gif изволил с футбола вернуться, начали что то реально делать, но было слишком поздно.
    Царь мог бы и в Крыму провести выходные, будто там нет условий, а не ставить столицу на уши.

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  4. тетя Мотя

    Мы в Одессе, еще живые! Так, для инфы.http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif Потому что ужаснулась, прочитав на одном украинском форуме диалог:
    »
    -Метро в Києві є.

    Що й рятує хоча б частково.

    -Трамваї ходять. Я от сьогодні теж
    > на роботу запізнився, той що маю верещати що Янукович винен?

    -Трамваї не ходять і взагалі ніякий транспорт не ходить. Ти просто не розумієш розміри цього трандеця.
    Замість того, щоб вчора терміново вивести техніку на дороги — *** синьосраки кинули її в Межигірря, щоб *** з футболу додому доїхало. А весь Київ став у пробках — і стоїть досі. Пишуть на форумах — що станом сьогодні на 14-у дня ще не добралися додому люди, які виїхали вчора з роботи.
    А ти тошниш казна-що »
    ВЕСНА!!!!http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/suicide2.gif

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  5. Цибуля

    Дайте Сонця Зозулі!!! http://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hy.gifhttp://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hy.gifhttp://veselahata.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hy.gif

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0