заметка «Моє дружнєє посланіє!»

Запись опубликована

Валько Безрук

Моє дружнєє посланіє! 

Добробуту у хатi!

Побачив вiдео “Дежурный по стране” з М.М. Жванецьким, думав виключити на десятiй хвилинi. Але щось дзьобнуло у макітрi i додивився передачу до кiнця. Мабуть даремно, бо знов роззудiлося плече, вимагаючи взяти олiвця та накидати на папiр тезiси листа до тих, хто завiтає у хату, розвинутий варiант, якого ви i бачите на екранi свого монiторy.
 Перше враження, що однi “властители дум” критикують iнших, таких самих “властителей”. I прийоми старi як ганчiрка, котра не годиться навiть підв’язувати помiдори: один ставить питання, яке може, не дай бо, прийти у голову самостiйно та критично думаючої людини, а iнший професійно заболтує аудіторію, не надаючи, саме, вiдповiдi. Tа це, з мого боку, така сама болтологiя. Перехожу саме до “розбору польотiв”. Для цього, в першу чергу, зупинюсь на опусi про морякiв, бо знаю це життя не з чуток, потiм ми з вами зробимо пару крокiв назад, до початку передачi i закiнчимо ми разом з Мiхал Мiхаличем. Вибачаюсь, я трохи пiзнiше, бо все ж розмiрковую над сказаним ним.
В тi часи дiйсно було важко пiти до загранплавання, перевiряли до третього-четвертого колiна. Та все ж описаний Жванецьким шлях був, в першу чергу, не для спецiалiстiв, а для буфетчикiв-ларьочникiв та перших помiчникiв ( ними ставали зачастiше тi, хто був геть зовсiм нульовим у справi, але мав язиковi прихильності). Повторюсь, в першу чергу, бо рiзне бувало. Але дiйсний спецюган мiг піти в море не пiдсіджуючи і не підставляючи нiкого. I з товарами забугорними, “как последний ханыга с высшим судоводительским образованием (точно тiльки не вони)” нiхто не стояв, все розлiталось по знайомим, знайомим знайомих и т.д. чи по комiссiонках. Я вже не кажу за такi дрiбницi, як те що в Ciнгапурi, хоч це i китайский сателiт у минулому, дешевий магазин для наших мореманiв був у iндусiв. Нi, все ж сказав. Але це дiйсно дрiбницi.
Зробимо перший обiцяний крок назад до початку. А саме оглянемо монолог “Что делать? Значит так и будем жить!”
На все бiльше стискаючую петлю-удавку головний “герой” вiдповiдає: “Что делать? Значит так и будем жить!” ““ЩАС, ЩАС будет очень хорошая фраза…(навмисно пропускаю, хороша фраза саме слідуюча). Как говорил, так и жил. Намного дольше и намного лучше других”. Ай да красиво, гарно-то як! Але тiльки два питання: Хто той “герой” що говорить? А чи не прогамує те, що вiн говорит, на психологiю “умудренного терпилы”? Самi мiркуйте.
Другий крок до гори. О, це взагалi моЩЩА. “Родина-мать VS Родина- ребенок”. Перегляньте самi. Тут самi питання. “Народ не владеет познаниями из области литературы и искусства,.. ждет чтобы царь подсобил”. А хто цар? А що за літературу зараз друкують? А кому службу служать головні редактори всіляких виданнь? Хто бiльш за всiх “пытается свалить и уезжают от сюда и живут там хорошо”?.. “Значит родин(К)у можно выбрать!(???)” (Слухаєм інтонацію, дивимось на жести, інтуічим). Хто так бiльш за всiх розмiрковує? Хто частіше за всiх вибирає Батьківщину? Он, “скорее, назвал бы ее ребенком…когда создаешь родину для себя – то что мы должны сейчас делать… (далі про любовь, як американцы люблять свою і котрих їх батьківщина захищає(???))”. Хто ці ми, для кого себе? “Родина как ребенок, которого надо вырастить” — начебто вiрно, але знов самi запитання. Ми не американцi. У нас з вами є своя історiя, i вона зовсiм вiдрiзняєтся від тої, що втулумачували в нашi голови в школах та массмедiями. Де надрукованi iсторичнi труди Л.Н. Гумiльова чи М. В. Ломоносова, котрий макнув Шльоцера, з його “норманськой теорієй”, у багно його ж писанини? Хоч є i бiльш надійні джерела, про це пізніше, як будемо експерементувати. Погодьтеся, якщо людина буде знати, що в неї були не тупі людожери, а славетнi пращури – то в неї є можливiсть замислитись: хто вона, чому так живе i для чого. В кожен вік змінюются приблизно п’ять поколінь, тобто навіть часи християнства були протягом всього десь п’ятисот поколінь. А скільки часу людина живе на Землі, хоч і із “офіційних” джерел? І хто згадає нині, що був такий князь київський Святослав і, що там за каганат він розбив? А хто згадає П.А.Столипіна з його: «Народ, не имеющий национального самосознания — есть навоз, на котором произрастают другие народы». Замислитесь на хвилиночку, любi друзi, що кожен з вас є вершина величезної піраміди: у кожного батько й мати, у кожного з них теж по батькові і матері , і далі, і далі — геометрична прогресія. І що, хтось вважає що він сам по собі вилупився? А як же генна інформація чи як раніше говорили родова пам’ять?
Хтось подумає: “Ось ще розумник знайшовся “,- але то не так. Багато з вас є набагато розумніші за мене, але ви про це ще не дізнались. Просто я зробив дві речі. Про них трiшки пізніше. Для дівчат я вже запропонував експерімент з відродження родової пам’яті, коли обговорювали шарж-карикатуру Валерія Щербакана “Александр Лукашенко” і вчинки прихильниць “FEMEN”, не буду повторюватись. Ось який експерімент з того ж відродження родової пам’яті я пропоную чоловікам. Це ті дві речі що були зроблені мною, і котрі я бажаю вам, чоловіки, зробити в наступному році.
Перша — це сісти на коня. Не на авто, а на справжнього живого і міцного, в котрого очі в темряві, як блисне на них світло, перетворюються на бездонні кришталеві яблука. Рись нагадає про всі застарілі травми та покаже слабкі місця, але ж якщо не відступитесь і дійдете до того, що зможете піднять коня y галоп, щоб аж вітер свищав у вухах, тоді щось прийде до вас, безумовно. Тут не швидкість важлива, її можна відчути і на мотоциклі, важливо злитися з твариною, яку наші далекі прaщури приручили однією із перших.
Друга – це кузня. Подивитися на труд коваля, а краще прийняти в ньому участь. Розумію в наш час знайти кузню не просто, так візьміть дріт чи гвіздок якийсь розігріте його до червона, більш не вийде, на вашій газовій конфорці, і розплющіть його молотком на якійсь залізяці.
Може хтось скаже чи подумає, що сердешний з глузду з’їхав і все це не про наш час, то я нагадаю, що ці дві речі в науковій літературі називаються ІНІЦІАЦІЯ. Значення цього слова, хто забув, самі пошукайте. Після неї трошки очі розлупляються, а далі все від вас залежить. Древні Образи живуть в нас незалежно віримо ми в них чи ні, освідомлюємо їх чи ні. А про мої міркування вище, то перечитайте звернення до нас Тараса Григоровича Шевченка “І мертвим, і живим, і ненарожденим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє”.
Ось ми і підійшли до закінчення передачі «Дежурный по стране» і “концу света” в інтерпритації Міхал Міхалича: “Будем продолжать эту же передачу, но уже на том свете”. Не вийде. Кінець “світу” безумовно буде, але це буде “кінець світу” тотальної брехні, запудрювання мізків та всіляких програмувань Людей. Не хвилюйтесь і не бійтеся нічого, любі друзі, бо будуть намагатися різними засобами нав’язувати і підтримувати в нас всілякі жахи, все як в старовинній казці про джина, який ставав тим більше, чим більше його боялись, а як перестали трястися від жаху та розсміялися йому в обличчя, то він і перетворився на те, що він є насправді – на мильний пузир. Кажу вам, що знаю точно, людина — то не є кусень м’яса та кісток . Наша спільна думка має незбориму силу! Чи нам розповідають медіа, які там болячки переслідують янукотимотигоценюковічей? Чи ви вважаєте, що в них міцне здоров’я і все гаразд у родинах – то ви дійсно забагато дивитесь телевізор. Але перед усім треба роззяпити очі.
Саме прокинутись , мої дорогі земляки, та відкрити очі я і бажаю нам і росіянам, і білорусам в наступному році. А далі побачимо, як привабити добробут в наші оселі. Та і приваблювати не буде потрібно – сам завітає.
Малюючий як може для вас, Валько Безрук.
P.S. Гадали все? Не вгадали! “ЩАС, ЩАС будет очень хорошая фраза”: Коли я слухаю когось, перед тим як видати емоцію, я уважно слухаю і дивлюсь: про що він говоре, для чого говорить, як говорить і хто говорить. Зануда, тому що. 

Валентин Безрук. 29.12.11

все стихи и проза                               декабрь 2011

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


3 + четыре =

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

заметка «Моє дружнєє посланіє!»: 9 комментариев
  1. Валько Безрук

    @karat7881: По-перше, дякую, що Ви знов привернули увагу до думок висловленних у статті, бо я не відповів своєчасно Ivan_Mish і не знав, як це зробити, не ставши нав’язливим поширювачем думок, які всього лише початок. Знаю точно, кого цікавлять такі питання, той неодмінно буде знаходити відповіді. І необов’язково із приведенної статті. Джерел багато. ***, karat7881, але те, що іноді називають всесвітнім розумом, меж мати ніяк не може, як би не зростало населення планети. Уявіть собі, будь ласка, океан, який складається з води, котрій мільярди років і, який кожну мить поповнюється новою водою з річок, з якого, випарена теплом сонця, волога вітром відноситься до землі і проливається на неї живлячим дощем і, потім, збираючись у струмки, живить ті самі ріки, що знов і знов поповнюють і поновлюють океан. Ніякі штучні спроби, хоч і найпотужніші, відрізати річки від океану ні до чого не приведуть. Потуги так і зостануться потугами, хоч і розтягнутими у часі. Вода завжди знайде шлях до океану. В статті недаремно згадав “І мертвим, і живим, і ненарожденим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє”, бо Тарас Григорович дає велику підказку, що людина не тільки трискладова, але ж і ТРИЧАСНА.
    Ivan_Mish, друже, щось мені говорить,що Ви молода людина і тому, я особливо радію, що саме Вас зацікавили думки, висловленні у статті. ***, якщо помиляюсь. Правопис – це дійсно складна справа для мене. Тому я попрохаю друзів розташувати мій e-mail на сторінці з моїми малюнками. І, якщо колись дозрію ще щось написати, то бажав би мати можливість відправити те Вам на редагування, звісно, якщо будете мати час і бажання для того.
    Всім добробуту.

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. karat7881

    Якщо зважити на те,що всесвітній розум має межі-не забувайте,що населення планети росте і на всіх його (розуму) не вистачить.
    Не хочеться мати вигляд антисиміта,та погодьтесь-Хіба може єврей возвеличувати українців?))))
    Для загального розвитку я Вам ще більше скажу про «відродження».
    На сьогодні навіть в селі не кожен зможе не те що сісти на коня,а й навіть збрую не вдягне.
    Я вже мовчу про той варіант щоб проїхати на коню без сідла,щоб дійсно злитися в єдине ціле як пращури наші САРМАТ та СКІФ. Хай Вам щастить.

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Zozule4ka

    @Валько Безрук: На счет нежажды власти, о которой пишет Александр в комментах — та да, меня раздражает, когда на меня взваливают принятия важных решений, это не моё, а про ум- смотря с кем сравнивать. Если с Энштейном… и далее нудно по тексту

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Валько Безрук

    @Моня:
    Моня, де Ви таке побачили, а як що побачили, то знов уважно перечитайте текст листа і зазерніть у себе, будь ласка. Тому і бажаю в листі позбавлюватись всіляких прогам хоч і закладених у далекому дитинстві, бо у Людини є одна неперевершена прогарама такий собі BІОS, і називається вона СОВІСТЬ. І хоч Людина – то не є комп’ютер, і зрівнювати їх геть зовсім некоректно, але нинє люди краще розбираються в машинах ніж в собі. Тому і привожу це порівняння. Так ось, якщо вона СОВІСТЬ-BІОS зруйнована, то комп’ютер не може спілкуватися з МАТЕРИНСЬКОЮ платою і перетворюється на сміття.
    Зозулечка, у Вас дійсно “тонкий ум с нежаждой власти”. Це над чоловіками природа експерементує, тому ми і частіше захоплюємось всількими іграшками, але ж і першими розвідуємо нові шляхи, а жінки, якщо вони знають, хто вони, а не живуть у нав’язаному кимось образі, самі дотумкають, що до чого. Чомусь не сумнівався, що Ви знайомі з верховою їздою і неодмінно підтвердите фоткою, що це саме так.

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  5. Zozule4ka

    @Моня: Где Вы такое нашли у Валька? В статье нет даже намека на агрессию или нацизм и вообще по его комментам и рисункам это очень доброжелательный человек. Он любит свое, да, призывает не забывать своё, любить природу, самого себя, как сущность, помнить свои истоки, но не призывает громить или бить кого-то. Что Вы имеете в виду-вообще не понятно . Если Вы намекаете на Жванецкого то нет в этом логики, не про это речь

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  6. Моня

    Бей жидов, спасай Россию?

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  7. Zozule4ka

    Дуже *** Валько, але дещо з Ваших вправ для чоловіків подобається й мені, хоча я не чоловік. А саме: мені подобається частина про коней. Це дійсно незабутні почуття й враження. А керувати автівкою мені не хочеться й ніколи не хотілось, хоча змога є, бажання такого не виникало ніколи. Я лише хочу доповнити, що для дівчат це теж корисна вправа. Фотопідвердження

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  8. Ivan_Mish

    Хм… статья прочитана с большим удовольствием. Конечно, человеку, который не смотрел вышеозначенную программу, сначала непросто понять автора, но так как разбирается каждая отдельная фраза, смысл вполне понятен.
    Очень понравилась часть про «упражнения для мужчин». Согласен со всем сказанным! Скажу больше, после такого резонанса не поленился посмотреть «упражнения для девчат»…Остался доволен;) Ведь по сути так и должно быть)
    забываем мы нашу историю, а память рода еще жива)) возрождать надо, пока не поздно. И мальчикам, и девочкам стоит вспомнить, для чего, собственно, живем)
    Ну и небольшое лирическое отступление — очень порадовала чистая украинская речь и небольшое количество ошибок. пишите дальше, автор) приятно будет почитать)))
    PoSo: а «і мертвим, і живим…» читать всем в обязательном порядке! не пожалеете)

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0

  9. Бульба

    Намудрував Валько. Без пляшки не розбереш!

    ОтветитьОтветить

    Оценить комментарий: Thumb up 0 Thumb down 0