Каріотипування у Києві для подружньої пари та однієї людини у лабораторії IGR LAB

Запись опубликована

28a6448caed142132bb7d373911481a1

Для кожного біологічного виду характерний певний набір хромосом, від якого залежить не тільки стать, а також здоров’я людини.

Для комплексного обстеження у складі медико-генетичної діагностики проводиться аналіз на каріотип. Він передбачає визначення хромосомного набору людини. За результатами тесту лікар-генетик може встановити генетичні особливості конкретного індивіда і в разі виявлення відхилення від норми запропонувати шляхи вирішення проблеми.

Здати аналіз на каріотип у Києві пропонує лабораторія ІГР ЛАБ. Спеціалізована лабораторія проводить усі види генетичних досліджень максимально швидко, з високою точністю, за доступними цінами.

Як проводиться каріотипування у київській ДНК лабораторії ІГР ЛАБ?

Основою для дослідження виступає клітинний зразок, найчастіше венозна кров пацієнта. Лікар-лаборант вивчає розміри і число хромосом, їх форму, визначає відхилення в хромосомному наборі людини.

Практика вказує, що генетичні порушення можуть бути діагностовані навіть у абсолютно здорової людини, у якої немає жодних скарг або захворювань. Хромосомні відхилення найчастіше визначаються:

  • в процесі планування вагітності, коли лікар ставить діагноз безпліддя;
  • при виникненні проблем при виношуванні плоду;
  • в разі виникнення порушень у розвитку ембріона.

Навіщо робити аналіз на каріотип?

Найчастіше направлення на дослідження парі (одному або обом партнерам) дає лікар-генетик або репродуктолог. Діагностика хромосомних патологій виявляє численні проблеми в розвитку ембріона, підтверджує або спростовує генетичні зміни. Крім того, аналіз на каріотип у лабораторії ІГР ЛАБ дозволяє визначити стать дитини і встановити пороки розвитку на ранніх термінах вагітності (наприклад, синдром Дауна, Патау і т.п.).

Коли рекомендується проведення каріотипування подружньої пари або однієї людини?

Пройти діагностику генів на каріотип може кожна пара на етапі планування вагітності. Жодна людина не може бути впевнена на 100% в тому, що у власних генах немає відхилень і хромосомних порушень. З віком ризик генетичних дефектів у потомства зростає. Після 35 років здати аналіз на каріотип рекомендується усім без винятку парам.

В обов’язковому порядку лікар рекомендує дослідження на каріотип у таких ситуаціях:

  1. Викидні або завмерлі вагітності в анамнезі.
  2. Родичі партнерів мають генетичні хромосомні зміни.
  3. Наявність у сім’ї дитини з хромосомними патологіями.
  4. Один або обоє піддавалися напередодні зачаття впливу негативних факторів навколишнього середовища, виробничих факторів, радіаційного впливу.

У лабораторії ІГР ЛАБ працюють кваліфіковані лаборанти, які використовують передові технології проведення аналізів, застосовують сучасне обладнання експертного класу, якісні витратні матеріали, що гарантують високу точність аналізів.

Здача крові на каріотип у Києві

Як матеріал для дослідження використовується венозна кров пацієнта. Для виконання тесту досить 10-20 мл матеріалу. У лабораторії ІГР ЛАБ проводиться неінвазивна високоточна діагностика. При інвазивних формах дослідження хромосомного набору в якості матеріалу можуть застосовуватися зразки навколоплідних вод, клітини плаценти, вкрай рідко — клітини головного мозку.

Детальна інформація про можливості каріотипування у клініці IGR представлена ​​на офіційному сайті медичного центру. За результатами тесту лікарі медичного центру можуть провести розшифровку аналізу і дати рекомендації щодо корекції, мінімізації ризиків, прогнозу результатів вагітності.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


× девять = 9

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>