Чому депресія частіше наступає восени?

Запись опубликована

poslerodovaya-depressyya-kak-borotsya-08

Депресія – це досить неприємна штука, але вона існує і ніхто від неї не застрахований. Деякі прошарки населення найбільш схильні до психічних розладів, шкідливих звичок та стресів. В першу чергу мова йде про безробітних чоловіків. Якщо в людини немає постійного заняття, вона починає дуріти. Також за статистикою, жінки значно частіше за чоловіків мають психологічні проблеми. У депресії є така особливість, як сезонність та її пік припадає на осінь і зиму. Як стверджують результати досліджень, в холодні місяці року люди хворіють на депресію на багато частіше, ніж весною, літом. Згідно даних німецьких досліджень, на осінньо-зимову депресію страждає майже кожен 10-й. Такі цифри досить не втішні, але сюди входять всі випадки. Звичайно, що в легкій формі подолати депресію можна навіть самому, без професійної допомоги. Хоча бувають серйозні випадки, коли без лікаря чи психолога, просто складно обійтись.

Те що депресія значно частіше нападає на людей осінню – не проста випадковість! В цьому є залежність і психологи пояснюють чому так відбувається. Перша причина – це менше денного світла. Як відомо, восени день стає меншим а ніч більшою. Як би там не було, але від сонячного світла багато чого залежить, здоров’я кожної людини особливо. Через те що люди не отримують звичної кількості денного світла, рівень гормону стресу різко піднімається.

Тому навіть невеличка стресова ситуація перетворюється на кінець світу. А на постійній основі це виводить людину із балансу і ризик отримати депресію зростає. Друга причина – це погіршення раціону харчування людей, через несезон свіжих овочів, фруктів. Як би там не було, але внаслідок того, що восени і взимку людина не вживає свіжих ягід більшості фруктів і овочів, організм ослаблюється та стає вразливим, в тому числі до психічних розладів, депресії.

Що робити, щоб депресія обходила стороною

  • Не нервуватись, конфліктні ситуації по можливості уникати
  • На вулиці проводити якомога більше часу, особливо коли там ще видно
  • Займатись активним спортом регулярно, 3-5 разів на тиждень
  • Ставити перед собою цілі та робити кроки, один за одним, щоб досягти кожну із цілей. Досягнена ціль – це привід щоб порадіти
  • Раціонально харчуватись, постійно вживати вітамінні продукти
  • Достатньо відпочивати, як на вихідних так і під час відпустки
  • Побільше спілкуватись із друзями, колегами по роботі, сім’єю, родичами.

Джерело: Маннтон, онлайн-видання про здоров’я і активний стиль життя.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


× 7 = четырнадать

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>