Причини популярності онлайн ігор

Запись опубликована

game_games--12_23-1024x768

Популярність онлайн ігор-одна з найпоширеніших тим в нинішній час в Інтернет-середовищі. Але чому вони настільки привабливі для людей самих різних професій і віку? Достаток тематики онлайн ігор і зручність в управлінні вивели онлайн гру в топ захоплень по всьому світу.    

Онлайн реальність в іграх

На жаль, часом буває, що людина і зовсім не бажає повертатися в реальність. Його влаштовує насичений і бажаний віртуальний світ гри. Світ, де життя йде за своїми правилами. Правда, для вдалого проходження такої гри людині іноді все ж доводиться порушувати правила земні, реальні. Так вже не є новиною інформація про те, що деякі завзяті геймери заради ігрових грошей або свого персонажа можуть продати дитину або вбити когось в реалі. Тут вже слід говорити про залежність і її причини. Про найпоширеніші причини і поговоримо:    

Самореалізація. Найчастіше людині, з головою пішов в онлайн ігри, в дійсності не вистачає саме можливості для реалізації себе. Цим частіше страждають амбітні люди, яким доля не подарувала шанс стати «самим-самим» в якійсь галузі. У грі вони таку можливість мають через розвиток свого персонажа і досягнення певних вершин.  

Спілкування. Ще одна не менш важлива потреба, яка вдало реалізується на просторах інтернет-ігор. Для цього існують чати, де листування ведеться за допомогою смс. Гравцеві тут дозволено говорити що завгодно і як завгодно. Цього, звичайно ж, немає в звичайному житті, де за мовою доводиться стежити. Що заважає геймеру спілкуватися таким чином насправді? Для початку хоча б соціальний статус і вік. У грі цих перешкод немає.  

Свобода. І перш за все це свобода дій, чого однозначно немає в реальності. Сюжети ігор частіше прості, але для гравця і його персонажа існують сотні і навіть тисячі ліній поведінки. Вибирай, яку хочеш. Або, який ніколи б не вибрав в звичайному житті. Але вчинки, які людина скоїла під час гри, можуть проявитися і в житті. Так, наприклад, вже нормою для гри стало вбивство, крадіжка, брехня.  

Відсутність контролю. Це стосується скоріше дітей та батьків, хоча і деяким дорослим часом контроль не завадив би. Часто в силу своєї зайнятості батьки просто не знають, чим займаються їхні чада. Адже в нинішній час навіть в стінах власного будинку дитина може перебувати в небезпеці, особливо якщо він має доступ до Інтернет. А як ви знаєте, дитяча психіка легше і швидше піддається згубному впливу.  

Заробіток. Це, дійсно, одна з причин популярності онлайн ігор. А заробити можна на тому, що ти, «прокачавши» свого персонажа і ставши досвідченим гравцем, можеш за гроші (неважливо які, ігрові або реальні) допомагати новачкам.  

Багато вільного часу    

Що ж, причини, чому люди грають в ігри, нам зрозумілі. А попереджений, значить, озброєний. Якщо ви помітили, що онлайн гра стає для вас не просто захопленням, а життям, то прийшла пора або змінити гру, або вимкнути комп’ютер і проаналізувати ситуацію: можливо, залежність вже зовсім близько.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


+ один = 6

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>